Husk å ha det gøy også!

De fleste trener kanskje for å «holde seg i form», og drar på trening 2-3 ganger i uka og gjennomfører kanskje litt halvhjerta. Det viktigste er jo at man har trent, ikke sant? De trener kanskje etter et spesielt program, men gjør heller det som faller de inn i det de går inn på treningssenteret. Vil de løpe i dag, ja, da løper de litt. Vil de dra på gruppetime, ja, da går de på gruppetime. De trener for å trene. Men så fort de setter seg et konkret mål. Ja, lå oss si løpe 10km på 45min, da har de plutselig fått et mål og trene etter. Og forhåpentligvis et treningsprogram. Kanskje skal de løpe Oslo Maraton også som er 19.september. Da har de plutselig fått et veldig spesifikt mål, med en tidsfrist. Og det her er alt kan skjære seg.

 

Jeg skulle løpe Oslo Maraton. Eller, jeg skulle ikke bare løpe Oslo Maraton, jeg skulle løpe så himla fort i tillegg. Jeg skulle nesten være raskest. Så jeg trente deretter. La om treningen min fullstendig. 5-6 løpeøkter i uka. Jeg løp og løp og løp. Kortintervall, langintervall og langkjøring. BRING IT, liksom. Jeg merket stor fremgang, og fullførte alle testene mine med glans. Flere minutter forbedring hver eneste gang.

 

Så ble jeg lei. Driiitlei. Likevel trente jeg meg død på hver økt. Men Gud, så kjedelig det var. Jeg gruet meg til trening fordi jeg visste at nå måtte jeg løpe 4×4 IGJEN. Til slutt stoppa jeg.

IMG_0324

Og jeg brydde meg heller ikke. 1mnd igjen? Det får bare være, jeg trener ikke idag, tenkte jeg. Jeg hadde lyst til å spy bare av tanken på å løpe. Så.. jeg ga opp. Jepp, PTn ga opp!

Vet du hvorfor? Når man setter seg et mål med treningen er det selvsagt bra å være dedikert og ivrig, men tar man det bare ett steg for mye ut kan det knuse deg. Du trenger ikke bli verdensmester med èn gang, ha tålmodighet og lek deg litt på veien. Skal du løpe Oslo Maraton? Ja, så bra, men husk å ta deg en tur på gruppetimer en gang i blant, rist på rumpa på Zumbatimen hvis du liker det. Ta deg en boxetime, eller tren litt tung styrke. Det viktigste av alt; høre på kroppen din. Er den kjei så roer du litt ned. Ha det gøy på trening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *