Hvorfor bruker vi kompresjonstøy?

IMG_7972Den siste tiden har kompresjonstøy blitt utrolig populært, men hvorfor bruker vi det? Vet vi egentlig hva det skal være godt for, eller bruker vi det fordi det er in?

Hva er egentlig kompresjonstøy?
Kompresjonstøy er redskap som skal gi kroppen din mulighet til å restituere raskere i tillegg til å øke styrke og stabilitet i noen typer bevegelser. Kanskje bidrar det også til økt ytelse på trening. Det som er sikkert er at klærne kan øke blodgjennomstrømingnen, reduserer tretthetsfølelsen og stølhet etter trening.

Fem viktige effekter av kompresjonstøy:

1. Varmer opp kroppen, klærne hever temperaturen i huden. Dette kan være en fordel dersom  man slurver med oppvarmingen.

2. Øker styrken og eksplosiviteten, men bare ved enkle bevegelser som hopp og knebøy. Klærne fungerer her som en stram strikk som hjelper bevegelsen på vei.  Det er også bevist at du kan hoppe høyere ved å bruke kompresjonstights.

3. Forebygger muskelømhet. Ved å bruke kompresjonsklær under, men spesielt etter trening, kan du forebygge noe av stølheten. Dette krever dog at du har dem på deg omtrent ett døgn etter endt økt.

4. Stabiliserer og gjør deg mindre trøtt. Studier viser at kompresjonstøy gir bedre stabilitet, og gjør at du føler deg mindre trøtt mens du trener.

5. Forbedrer kanskje prestasjonene. Kompresjonsklærne du bruker skal gi bedre blodsirkulasjon og bedre oksygentilførsel til musklene, noe som skal gjøre at du får mer ut av treningsøkten.

  1 comment for “Hvorfor bruker vi kompresjonstøy?

  1. 31. desember 2016 at 16:29

    Interessant blogg post;-) Dette må undersøkes nærmere! Ser frem til mer bra informasjon på denne nettsiden.. Med vennlig hilsen Magnus Hovden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *