Hvorfor gjør jeg dette?

Om det ikke ligger naturlig for deg å trene 3-4 ganger i uken, eller du ikke synes det er noe gøy å trene, hvorfor gjør du det da? Hver økt er et eneste slit, forferdelig og dørstokkmila krever mye energi for å overvinnes. Likevel drar du den slitne kroppen din ned på treningssenteret, ut på løpetur eller hva det måtte være. Hvorfor?

Dette med motivasjon er noe som fascinerer meg mye. Enn at dårlig motivasjon faktisk kan ødelegge kvaliteten  og prestasjonsevnen på aktiviteten vi skal utføre. Er motivasjonen på topp er det plutselig helt omvendt; kvaliteten og prestasjonsevnen koker som aldri før. Det at man faktisk ikke orker/gidder/får til å gi det man egentlig er i stand til bare på grunn av at motivasjonen ikke er helt der den skal. Det er  litt morsomt å tenke på. ggg

Men hvis du våkner opp en dag med motivasjon som er lik en murstein i vann, hva skal da til for at den blir bedre? Det er kanskje lett å tenke at så fort mursteinen når vannflaten vil den bare synke helt til den når bånn, og aldri i verden flyte opp igjen i hvert fall. Hva hvis du hadde evnen til å få mursteinen til å flyte opp fra bunnen. Ville du gjort det? Det ville i alle fall jeg! Det er kanskje slitsomt og krever mye mentalt, men så lenge det er mulig, hva stopper deg?

Jeg vil at du skal tenke på en ting: Hvorfor gjør jeg dette? Hvorfor stresser jeg på trening etter en lang arbeidsdag? Hvorfor løper jeg flere mil i uken når jeg hater den tredemølla mer enn urettferdighet? Bruk litt tid på å tenke over hva du vil ha igjen for utallige treningstimer, og hva målene dine er. Skriv de gjerne ned og ta vare på de. Du trenger ikke dele med andre, det kan være din lille hemmelighet. Dra de frem når motivasjonen svikter, for det vil den. Se for deg at du når målene du har satt deg, og hvilken følelse det kommer til å gi deg.  Jeg, for min del, trener fordi det gir meg energi, en god helse og det får meg til å føle meg vel. Hvorfor trener du?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *