Hvorfor trene med pulsklokke?

Det var ikke før jeg begynte å bli virkelig seriøs med treningen min at jeg ønsket meg en pulsklokke. Hvorfor skulle det være så viktig liksom? Men pulsklokke er faktisk et helt genialt hjelpemiddel! Pulsklokken kan gi deg mer ut av øktene, øke motivasjonen og bidra til bedre form.

Du trenger naturligvis ikke å trene på elitenivå for å bruke pulsklokke. Den hjelper deg til å få mer ut av øktene dine uansett hvilket nivå du er på. Har du konkrete mål med treningen din, om så det er å gå ned noen kilo, få bedre utholdenhet eller bli raskere, vil en pulsklokke være et glimrende verktøy for å holde oversikt over treningene dine, effekten av den og resultatene dine.  IMG_8583

En pulsklokke vil alltid gi deg beskjed om hvor høy pulsen din er, og du kan lett justere den til ønsket prosent av makspuls. På det viset vil du få maksimalt ut av treningsøkten din, og lettere få de resultatene som er ønsket.

Når det gjelder puls og pulstrening har vi fem forskjellige soner.

I sone 1 trener du svært lett, det vil si 50-60% av makspuls. Det anbefales å trene i denne sonen for restitusjon og nedtrappingsøvelser med en varighet på 20-40 minutter.

I sone 2 trener du lett, det vil si 60-70% av makspuls. Det anbefales å trene i denne sonen for lange treningsøkter mens du trener for å oppnå bedre grunnleggende form og for restitusjonsøvelser med varighet på 40-80min.

I sone 3 trener du moderat, det vil si 70-80% av makspuls. Denne sonen anbefales hvis du trener for et løp eller ønsker bedre prestasjoner, særlig for halv- og helmaraton, med en varighet på 10-40minutter.

I sone 4 trener du hardt, det vil si 80-90% av makspuls. Denne sonen anbefales å trene i for å forbedre den anaerobe utholdenheten, med en varighet på 2-10min.

sone 5 trener du maksimal utholdenhet, det vil si 90-100% av makspuls. Denne sonen anbefales å trene i for å forbedre sprintevnen. Her trener du kun korte intervaller, med varighet på mindre enn 5 minutter.

Når du nå vet mer om de ulike sonene er det lettere å justere intensiteten på øktene dine, og å få mer ut av de. Prøv, da vel! :-)

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *