Mine tips til en sunnere hverdag

IMG_8405Spis godteri kun i helgen. Det betyr ikke at når helgen kommer er det bare å hive innpå fredag, lørdag og søndag. Hold det til et moderat inntak, og helst kun èn dag.

Reduser inntaket av juice og brus. Dette er matvarer med lite næringsstoffer og mye sukker, og som i tillegg metter lite. Dette kan bidra til at du bare spiser mer.

Spis mer grønnsaker. Grønnsaker inneholder få kalorier, tar stor plass i magen og inneholder mange næringsstoffer som er viktige for helsen.

Spis mer fiber og protein. Dette er næringsstoffer som øker metthetsfølelsen og holder sultfølelsen borte lenger, og bidrar blant annet til at du unngår småspising.

Spis en porsjon fisk minst tre ganger i uken. 

Spis når du er sulten, ikke når du kjeder deg. Klarer du dette sparer du deg blant annet for mange unødvendige kalorier.

Let alltid etter sunnere alternativ. Dette kan være fullkornsprodukter, groveprodukter, sukkerfriprodukter og så videre.

Planlegg! Å sette seg en matplan for uken kan være avgjørende. Det gjør det også lettere å handle inn på mandag slik at du har det du trenger tilgjengelig. I tillegg vil du også kanskje spare deg for flere butikkbesøk.

Fokuser på mat du liker. Det er ingen vits i å tvinge i seg mat du ikke liker bare fordi det er sunt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *